Dobrý deň.Veľmi ma zaujali fotky ako postaviť chlebovú pec.Chcel by som vás poprosiť o bližšiu dokumentáciu s fotografiami a rozmermi.Rád by som si postavil takúto pec doma.Za vybavenie vopred ďakujem.
S pozdravom Ševela.
Prajem príjemny zvyšok dňa.
Dobrý den,
taky děkujeme za Váš zájem. Přímo dokumentaci ke stavbě pece nemáme, všechno jsme postavili podle vlastních poznatků, které jsme zjistili v různých skanzenech. Pokusím se pro Vás nějaké rozměry zjistit a pošlu Vám i nějaké další fotky.
S pozdravem za Zámeckou šlechtu
Pavla Chvostková
Dobry den,pane Pavlusa.Behem letosniho roku jsem si na zahrade postavil domaci picku na chleba.Zatim jsem v ni jeste chleba nepekl,ale uz je pomerne pozde na venkovni peceni,tak jsem se pokousel pect kvskovy chleba v klasicke elekricke troube.Vznikla me velmi kvalitni dlazebni kostka na silnice.Chci si vyzkouset peceni chleba nanecisto.Ale tedy opravdu nic moc.Dival jsem se na Vase fotky a ten vas chlebik,kdyby to slo,tak voni i prez pocitac.Pisete tam postup zakladani chleba,tak se pokusim nejakym zpusobem tento vas chleba upect,nez roztopim venkovni pec.Pokud byjste mel zajem tak vam poslu par fotek me zahradni pece.Bohuzel PC neni muj kamarad,tak bych s tim musel pockat na syna.Nechci vas nijak obtezovat,ale muzete mi prosim napsat castecne polopaticky postup na ten vas nadherny a jiste chutove vynikajici chlebik.Vim ze to popisujete,ale pokud by bylo mozno napsat kolik a jake mouky a vody na urcite mnozstvi chleba.Predem moc dekuji Martin Jagos.Vracov
Dobrý den.
Docela náhodou jsem se dostala na vaše stránky a jsem nadšená. Před 4 roky jsme koupili polorozpadený statek. Při zkoumání jsme mimo jiné zjistili, že jsme tam také měli pec na chleba a kachlová kamna. Všechno však bylo zazděno. Sháněli jsme různě nějaké materiály či zkoušeli pamětníky, ale vše bylo marné. Při prohlížení vašich fotek jsme přesvědčeni, že takhle to bylo u nás také řešeno. Je to nejblíže našim představám, jaké máme dle odkrytých záhad pod omítkami. Proto mám také prosbu, zda byste měli k dispozici ještě něco konkrétnějšího, popřípadě nákres kouřovodů, protože ty nám nejsou úplně jasné. Pokud to bude jen trošku možné, předem děkujeme za jakékoliv nakopnutí. Jsme odhodlání se toho pustit sami. Věřím, že vaše stránky nás k tomu posunuly.
Zdravím Jana Folerová
omlouvám se za pozdní odpověď, nějak jsem se dlouho těmto stránkám nevěnovala. Máte – li ještě zájem, ozvěte se prosím na e-mail zameckaslechta@gmail.com
omlouvám se za pozdní odpověď, nějak jsem se dlouho těmto stránkám nevěnovala. Máte – li ještě zájem, ozvěte se prosím na e-mail zameckaslechta@gmail.com
Zdravím pecaře,
poslední rok mi vrtalo hlavou, co to máme vlastně v té peci za různé díry a na co jsou, když se v tom zapálí, akorát to čoudí. Nakonec jsem objevil, že na chalupě (v Krkonoších) máme přesně toto a už myslím, že vím .-). Naše je oproti této ještě vylepšená o udírnu a odtahový komínek v přední části a místo kamen máme nyní krb. Pokud byste měli zájem, mohu poslat fotky. S přátelským pozdravem Jan Sommer
máš toho tolik
jaká odpověd nebo co to tady je
Dobrý deň.Veľmi ma zaujali fotky ako postaviť chlebovú pec.Chcel by som vás poprosiť o bližšiu dokumentáciu s fotografiami a rozmermi.Rád by som si postavil takúto pec doma.Za vybavenie vopred ďakujem.
S pozdravom Ševela.
Prajem príjemny zvyšok dňa.
Dobrý den,
taky děkujeme za Váš zájem. Přímo dokumentaci ke stavbě pece nemáme, všechno jsme postavili podle vlastních poznatků, které jsme zjistili v různých skanzenech. Pokusím se pro Vás nějaké rozměry zjistit a pošlu Vám i nějaké další fotky.
S pozdravem za Zámeckou šlechtu
Pavla Chvostková
Dobry den,pane Pavlusa.Behem letosniho roku jsem si na zahrade postavil domaci picku na chleba.Zatim jsem v ni jeste chleba nepekl,ale uz je pomerne pozde na venkovni peceni,tak jsem se pokousel pect kvskovy chleba v klasicke elekricke troube.Vznikla me velmi kvalitni dlazebni kostka na silnice.Chci si vyzkouset peceni chleba nanecisto.Ale tedy opravdu nic moc.Dival jsem se na Vase fotky a ten vas chlebik,kdyby to slo,tak voni i prez pocitac.Pisete tam postup zakladani chleba,tak se pokusim nejakym zpusobem tento vas chleba upect,nez roztopim venkovni pec.Pokud byjste mel zajem tak vam poslu par fotek me zahradni pece.Bohuzel PC neni muj kamarad,tak bych s tim musel pockat na syna.Nechci vas nijak obtezovat,ale muzete mi prosim napsat castecne polopaticky postup na ten vas nadherny a jiste chutove vynikajici chlebik.Vim ze to popisujete,ale pokud by bylo mozno napsat kolik a jake mouky a vody na urcite mnozstvi chleba.Predem moc dekuji Martin Jagos.Vracov
Dobrý den.
Docela náhodou jsem se dostala na vaše stránky a jsem nadšená. Před 4 roky jsme koupili polorozpadený statek. Při zkoumání jsme mimo jiné zjistili, že jsme tam také měli pec na chleba a kachlová kamna. Všechno však bylo zazděno. Sháněli jsme různě nějaké materiály či zkoušeli pamětníky, ale vše bylo marné. Při prohlížení vašich fotek jsme přesvědčeni, že takhle to bylo u nás také řešeno. Je to nejblíže našim představám, jaké máme dle odkrytých záhad pod omítkami. Proto mám také prosbu, zda byste měli k dispozici ještě něco konkrétnějšího, popřípadě nákres kouřovodů, protože ty nám nejsou úplně jasné. Pokud to bude jen trošku možné, předem děkujeme za jakékoliv nakopnutí. Jsme odhodlání se toho pustit sami. Věřím, že vaše stránky nás k tomu posunuly.
Zdravím Jana Folerová
Dobrý den,
omlouvám se za pozdní odpověď, nějak jsem se dlouho těmto stránkám nevěnovala. Máte – li ještě zájem, ozvěte se prosím na e-mail zameckaslechta@gmail.com
Dobrý den,
omlouvám se za pozdní odpověď, nějak jsem se dlouho těmto stránkám nevěnovala. Máte – li ještě zájem, ozvěte se prosím na e-mail zameckaslechta@gmail.com
Byla aktualizována stránka Stavba chlebové pece (zde) – doplněn odkaz na fotogalerii s více fotkama a rozměrama pece
A magazine theme would make ur blog look nicer
Zdravím pecaře,
poslední rok mi vrtalo hlavou, co to máme vlastně v té peci za různé díry a na co jsou, když se v tom zapálí, akorát to čoudí. Nakonec jsem objevil, že na chalupě (v Krkonoších) máme přesně toto a už myslím, že vím .-). Naše je oproti této ještě vylepšená o udírnu a odtahový komínek v přední části a místo kamen máme nyní krb. Pokud byste měli zájem, mohu poslat fotky. S přátelským pozdravem Jan Sommer
Dobrý den,
určitě se rádí podíváme na Vaše fotky e-mail zameckaslechta@gmail.com
S pozdravem „Pecaři“